Ελαιοπαραγωγή

Η περιοχή της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ παράγει κατά μέσο όρο 5.000 τόνους ελαιόλαδο ετησίως προερχόμενο από τα 60.000 
στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας (1.100.000 ελαιόδεντρα).  Είναι αναγνωρισμένη ως Ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας 
Προέλευσης Π.Ο.Π. ΠΕΖΑ και έτσι η ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ παράγει, τυποποιεί και διαθέτει στην αγορά Εξαιρετικό Παρθένο 
Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΠΕΖΑ. Στην ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ δραστηριοποιείται ομάδα παραγωγών ελαιολάδου αποτελούμενη από 
4.500 μέλη. Σήμερα η ΕΝΩΣΗ ΠΕΖΩΝ διαθέτει:

  • 2 ελαιουργεία που παράγουν 1500 τόνους ελαιόλαδο
  • Παραδοσιακό σαπωνοποιείο
  • Ελαιοδεξαμενές 6.500 τόνων
  • Τυποποιητήριο ελαιολάδου
  • Εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου

Η ποιότητα του λαδιού είναι μεταξύ των πρώτων της παγκόσμιας παραγωγής, πράγμα που ανεβάζει το κύρος των 
εξαγώγιμων προϊόντων στις διεθνείς αγορές.  Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και η πατροπαράδοτη διαδικασία παραγωγής, δημιουργούν ένα προϊόν με εξαιρετικό χρώμα, υπέροχο άρωμα και μοναδική γεύση. 
Οι ελιές συλλέγονται προσεκτικά από τους ελαιοπαραγωγούς με την παραδοσιακή τεχνική και παραδίδονται στα ελαιοτριβεία της Ένωσης όπου με ψυχρή πίεση εξάγεται ο χυμός (το λάδι), πλούσιος σε βιταμίνες Ε και Α με μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και ελεύθερος χοληστερίνης.  
Στη συνέχεια εμφιαλώνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς φυτοφάρμακα, χημικές κατεργασίες και κάθε είδους τεχνολογική επέμβαση αποτελώντας το θεμέλιο λίθο της ξακουστής σήμερα και ευεργετικής στην υγεία μας Κρητικής Διατροφής.  
Η επένδυση της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ στον τομέα του ελαιολάδου με την αξιόπιστη τεχνολογία αιχμής της ασηπτικής συσκευασίας Tetra Prisma aceptic δίνει  τη  δυνατότητα  παραγωγής  ενός ακόμα  καινοτόμου προϊόντος σε συνέχεια της λογικής τυποποίησης ελαιολάδου. Σε κουτί (ασκός 5 & 3 λίτρων). 
H σύγχρονη αυτή συσκευασία Tetra Prisma της Tetra Pak προστατεύει αποτελεσματικά το λάδι από εξωτερικούς παράγοντες που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του, όπως είναι το φως και ο 
αέρας, διατηρώντας τις θρεπτικές και οργανοληπτικές του ιδιότητες αναλλοίωτες.  Είναι μια συσκευασία εύχρηστη για τον καταναλωτή με καπάκι ασφαλείας και μοντέρνο σχεδιασμό σε οκτάγωνο σχήμα που στοχεύει να μπει δυναμικά στη σύγχρονη κουζίνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου